divendres, 10 de gener de 2014

Arxius d'imatgeBMP(bitmap) és un tipus d'arxiu per a gràfics basat en el mapa de bits. Es l'estància dels sistemes operatius de Microsoft. Cada píxels té associat un nombre determinat de bits per a representar el color que conté.
L'estructura interna dels fitxers BMP es la següent:
·         Capçalera de l'arxiu
·         Capçalera d'informació
·         Paleta de colors  
·         Dades
GIF: (acrònim de Graphics Interchange FormatFormat d'intercanvi de gràfics), és un format per a la
compressió d'arxius d'imatge més populars a Internet i fou desenvolupat per CompuServe.

TIFFTagged Image File Format  és un format de fitxer per a imatges. Es deu al fet que els fitxers TIFF contenen, a més de les dades de la imatge pròpiament dita, "etiquetes" en les quals s'arxiva informació sobre les característiques de la imatge, que serveix per al seu tractament posterior.

JPEG: (acrònim de Joint Photographic Experts Group) és un algorisme dissenyat per a comprimir imatges estacionàries amb 24 bits de profunditat o en escala de grisos.PNG: (acrònim de Portable Network Graphics, pronunciat ping) és un format gràfic basat en un algoritme de compressió sense pèrdua per bitmaps no subjecte a patents. 
Fitxer:PNG transparency demonstration 1.png
PSD: L'Adobe Photoshop o simplement Photoshop, és un editor de gràfics desenvolupat i publicat per Adolbe Systems.

RAW: és un tipus de fitxer d'imatges que, a diferència dels més populars JPEG, no comprimeixen les dades de la imatge en guardar-la. Els fitxers RAW contenen la totalitat de les dades de la imatge tal com ha estat captada pel sensor digital de la càmera fotogràfica.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada